Enkle livsstilsendringer kan drastisk redusere risikoen for diabetes type 2!

juli 2, 2010 at 12:17 pm Legg igjen en kommentar

Av Christine

Hvert år får ca 6000-7000 nordmenn diabetes type 2. Diabetesforbundet antar at rundt halvparten av disse har det uten å vite om det selv! Bare i løpet av de siste 50 årene har antall personer i Norge med diabetes firedoblet. Overvekt kombinert med lite fysisk aktivitet er en av de viktigste årsakene til hvorfor mennesker utvikler sykdommen.

Janna Lindstrøm fra det finske helseinstituttet har i sin doktoravhandling ” Prevention og type 2 diabetes with lifestyle intervention” sett på 522 mennesker i 40-64 år som var i høy risiko for å utvikle diabetes type 2. Gruppen ble delt i to der en gruppe fikk diett, treningsrådgivning og en årlig fysisk undersøkelse. Den andre gruppen fikk akkurat det samme, men i tilegg individuell rådgivning av en ernæringsfysiolog. Etter syv år viste resultater at den andre gruppen hadde hele 58 % lavere risiko for å utvikle diabetes i forhold til den første gruppen.

De som hadde fått ernæringsrådgivning hadde ikke spist mindre mat, men helt enkelt forandret litt på hvilken type mat de spiste. I tilegg til diett mener Lindstrøm er det viktig å øke den fysiske aktiviteten. Du kan lese om hvordan fysisk aktivitet virker forebyggende her.

Er du redd for at du er i faresonen? Her kan du teste din diabetesrisiko.

Morsom fakta!

Visste du at legene før i tiden måtte smake på urinen for å kjenne om den hadde den søtlige, honningaktige smaken urinen har ved diabetes? Tipper at de synes det er greit at det finnes noe mer moderne metoder nå for tiden…

Entry filed under: Diabetes, Trening. Tags: , .

Løp til butikken – den pakistanske mangoen er her! Slik holder du deg frisk under ferien

Legg igjen en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med blant 133 andre abonnenter
bloglovin
Blogglisten
Bloggurat