Skribentene

annesofie_geit_liteAnne Sofie Biong

Ernæringsfysiolog dr. philos

Jeg er utdannet ernæringsfysiolog fra Universitet i Oslo i tillegg til noe matvitenskapelig (meierifag) utdannelse fra Universitet på Ås. Jeg har jobbet i TINE BA fra 1991 med ulike fagfelt, som kvalitetskontroll og kvalitetssikring, og de siste årene – forskning og ernæring. Jeg tok mastergrad i ernæring i 1999 på temaet transfettsyrer og hjerteinfarkt, og i 2007 tok jeg doktorgrad på temaet ”Melkefett og hjerteinfarkt”. Jeg har nå ansvaret for TINEs ernæringsforskning.

marianne_paprika_lite1Marianne Hope Abel

Klinisk Ernæringsfysiolog

Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo, og har tatt hovedfag som omhandlet matvareintoleranse. Jeg har tidligere jobbet med kostråd ved overvekt til leger og pasienter, men nå jobber jeg i TINE og har gjort det siden 2003. I TINE bidrar jeg i kommunikasjon til forbruker, helsepersonell og til ansatte og med å utrede nye områder innenfor ernæring som kan være aktuelle for TINE å satse på. Ved siden av jobb har jeg vært med å skrive en bok om kosthold for gravide.  Nå for tiden holder jeg på med en doktorgrad.

Jeg er spesielt interessert i ernæring og:
– allergi (for jeg er selv allergisk og har to allergiske barn)
– graviditet (for her florerer det med mye rare og ubegrunnede råd)
– behov for kosttilskudd (noe trenger man, men det er liten vits å kaste penger ut av vinduet)
– psykisk helse, særlig ADHD

Kirsti Wettre Brønner

Klinisk Ernæringsfysiolog

Etter mastergraden ved Universitet i Oslo i 2001 jobbet jeg i to år som Klinisk Ernæringsfysiolog på Sykehuset i Vestfold.  Siden fikk jeg prøve meg i et engasjement hos TINE, og der ble jeg værende! Jeg har jobbet med litt ulike ting underveis, men i dag er det spesielt merking og kommunikasjon rundt helse og ernæring jeg jobber med. Lurer du på hvor mye fiber det må være i en yoghurt for å kalle den «rik på fiber»? Spør meg!

lise_smoothie_liteLise Foss Andersen

Klinisk Ernæringsfysiolog

Jeg er utdannet Klinisk Ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Gøteborg. Tidligere har jeg jobbet i Legemiddelfirmaet Novartis, som produktspesialist for næringsdrikker og sondeernæring. Siden 1997 har jeg jobbet i TINE med ulike fagfelt, som Trade Marketing, skolemelksansvarlig, leder for forbrukersenteret, og ernæringsrådgiver.

Lise har sluttet i TINE

 

Torill Emblem Nysted

Ernæringsfysiolog Cand.Scient.

Jeg er utdannet ernæringsfysiolog med Cand.Scient grad i Samfunns- og Internasjonal ernæring fra Universitet i Oslo. Jeg begynte å jobbe i TINE i august 2009. Mitt daglige virke har jeg hos Fjordland hvor jeg jobber som Ernæringsrådgiver. Før jeg startet hos Tine/Fjordland, jobbet jeg nærmere 10 år hos Peter Möller/Axellus, dvs for Möller’s Tran. Jeg har også jobbet en kortere periode ved Universitet i Oslo og hos Opplysningskontoret for kjøtt. Jeg er nå ansatt i Fjordland.

Christine Marie Arnesen

Ernæringsfysiolog og deltidsansatt

Jeg ble ferdigutdannet ernæringsfysiolog fra Altlantis Medisinske Høyskole våren 2011. Tidligere har jeg tatt en Bachelor i sosiologi samt arbeidet som engelsklærer i Italia og med utviklingsprojekt i Skottland. Jeg har vært i mamma permisjon nå ett år, men skal nå jobbe 2 dager i uken for ernæringavdelingen frem til sommeren. Her skal jeg blant annet bidra med flere innlegg til bloggen samt hjelpe til der jeg kan.

Christine har sluttet i TINE.

Anne Katrine Wahl

Jeg er faglærer i ernæring, helse og miljø. I tillegg har jeg studert både økonomi og prosjektledelse. Jeg har jobbet som lærer i videregående skole, samt i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Kreftforeningen, Diabetesforbundet, Helsedirektoratet (med Nøkkelhullet) og ICA Norge.  Jeg har jobbet mye med ernæring, forebyggende helsearbeid og informasjon.

Gyrd Omholt Gjevestad

Ernæringsforsker

Jeg er utdannet næringsmiddelkandidat fra tidligere Norges Landbrukshøyskole (NLH), nå Universitetet for Miljø og Biovitenskap (NMBU), og ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo (UiO). Jeg begynte å jobbe i TINE i 2012, og fikk samtidig anledning til å begynne på en doktorgrad. Den 23. juni 2017 disputerte jeg ved UiO, avdeling for ernæringsvitenskap, med tittelen «Dairy protein, exercise and inflammatory markeres in older adults». Heldigvis fikk jeg lov til å fortsette i TINE etter endt doktorgrad, og jeg jobber nå som ernæringsforsker i TINE.

Også før jeg begynte i TINE, har jeg bidratt på bloggen. Da jobbet jeg som vikar for Torill i Fjordland (juni 2011 til juli 2012). Ellers har jeg jobbet mange år i Mattilsynet, først og fremst med ernæringsrelaterte problemstillinger, både relatert til utvikling av regelverk og tilsyn.

Anne Marie Skjølsvik

Klinisk Ernæringsfysiolog

Jeg ble ferdig utdannet klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo juni 2012, og begynte i et engasjement hos TINE i juli. Gikk på idrettslinje ved videregående og har alltid vært interessert i trening, men fikk da også interessen opp for ernæring. Ved siden av studiene har jeg jobbet som treningsinstruktør ved et treningssenter i Drammen. Spesielle interesser har hele tiden vært idrettsernæring, men jeg har de senere år fått interessen opp for mange andre temaer. Jeg er yngst og ferskest i gjengen, og skal spesielt bidra med hjelp rundt problemstillingen melk og helse.

 

Mimmi HäggMimmi Hägg

Jeg er utdannet ernæringsfysiolog fra Sverige. Jeg har i tillegg studert helsekommunikasjon og markedsføring.

Jeg er ansatt som vikar i TINE og spesielt interessert i forebyggende helsearbeid og bra mat for barn. Tidligere har jeg jobbet med skolemat i Malmö. Mimmi har sluttet i TINE.

Mimmi har sluttet i TINE.

Reklamer

%d bloggere like this: