Gode tips for å lage restemat!

april 21, 2016 at 11:51 am Legg igjen en kommentar

Av Mimmi

Restemat kjøleskapKaste mat? Det er det nok ingen av oss som ønsker å gjøre, fordi vi vet det ikke er bærekraftig hverken for klimaet eller lommeboken. Likevel kan mange kjenne seg igjen i å kaste mat selv om den fortsatt smaker godt men har gått ut på dato, når brødet blitt tørt eller grønnsakene ikke ser like pene ut som da de var helt ferske. Hva kan vi da gjøre for å få brukt den maten allikevel!?

Lag en ostesaus

Mye mat kan fortsatt spises etter best før dato – se, lukte og smake på maten for å se om den fortsatt kan spises! En del mat, ost for eksempel, kan bli enda mer smaksrik når du har hatt den i kjøleskapet en stund. Hvis du har osterester i kjøleskapet kan det fint brukes i for eksempel en ostesaus som passer perfekt til pasta eller pastagrateng. Riv gjerne opp osten og legg i fryseren, så er den klar til å brukes senere. Melk som har gått ut på dato, men fortsatt er god, kan du fryse i inntil seks måneder. Den kan tines når det måtte passe, og brukes i en pastasaus eller i for eksempel vafler, pannekaker, grøt eller bakst. Grønsaker som du har hatt i kjøleskapet en stund, er fortsatt like gode å ha i en suppe eller saus. Denne oppskriften kan du bruke som utgangspunkt og tilsette krydder, grønnsaker eller noe annet du syns er godt!

4 porsjoner ostesaus

3 ss flytende margarin

3 ss mel (det går også fint å bruke glutenfritt mel)

3 dl melk

150 g revet ost, gjerne av ulike typer og gjerne lettere oster

Salt og pepper

Visp sammen flytende margarin og mel i en kjele, ha i litt melk og rør sammen. Ha så i all melk og la koke forsiktig i noen minutter, mens du rører i sausen. Rør ned osten og smak til med salt og pepper. Server sausen med en gang, sammen med for eksempel nylaget pasta.

Vel bekomme!

Pastasaus

Entry filed under: Grønnsaker, Oppskrifter. Tags: , .

Unyansert om sukkerbiter i test av mellommåltider Forberedelse til YT holmenkollstafetten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: