Saftige og kjappe glutenfrie brød

november 4, 2015 at 1:47 pm Legg igjen en kommentar

Av Mimmi

Glutenfritt brød trenger ikke å være tørt! Hvis du for eksempel bruker Fiberhusk (psylliumfrøskall) eller Pofiber (potetfiber) i deigen, vil du kunne få et saftig brød.

Brødkurv

Glutenfrie mandel- og bokhveterundstykker – de er ikke bare gode, men også kjappe å bake!

8 små rundstykker

  • 2 egg
  • 2 dl naturell Tine Yoghurt
  • 3 ss vann
  • 2 ss rapsolje
  • 2 dl mandelmel
  • 1 dl bokhvetemel
  • 3 ss Fiberhusk
  • 1/2 dl linfrø
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • en liten klype salt
  • valgfri topping, f.eks. ristede gresskarkjerner, solsikkekjerner eller sesamfrø

Varm opp ovnen til 200 ˚.

Visp eggene og rør deretter ned yoghurt, vann og olje.

I en annen bolle blander du alle tørre ingredienser, og vender deretter ned blandingen i «eggerøren».

Rør forsiktig til alt er blandet.

La deigen svelle i 10 minutter.

Form små boller, og bak dem på bakepapir i midten av ovnen i omtrent 20 minutter.

Spis aller helst rundstykkene varme direkte fra ovnen! Det går også fint å fryse dem, for raskt å kunne tine dem én og én.

Et glutenfritt favorittbrød – dette brødet tar litt lenger tid å bake, men belønningen er et veldig godt og saftig brød!

2 brød

  • 2 dl knust bokhvete
  • 1 dl linfrø
  • 4 dl kokt vann + 4 dl lunkent vann
  • 50 g gjær
  • 1 kg glutenfri melblanding
  • 50 g smør eller flytende margarin
  • 1 dl TINE Cottage cheese
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl solsikkefrø
  • 3-4 ss Pofiber
  • 2 ss lys sirup
  • en klype salt

Skåld bokhvete og linfrø i 4 dl kokt vann. La det svelle og kjøles litt.

Oppløs gjæren i 4 dl lunkent vann. Tilsett alle andre ingredienser og elt deigen (helst i maskin) til den er ganske fast (deigen skal ikke være tørr).

La deigen heve i 10-20 minutter.

Legg/hell deigen i to smurte, brødformer som rommer 1 ½ liter.

La heve i 30 minutter.

Pensle med vispet egg og strø over solsikkefrø.

Bak nederst i ovnen på 200 ˚C i 35 minutter.

Brødet kan fint fryses og beholder sin saftighet når det tines!

Har du lyst å bake mere glutenfritt? Her finner du oppskrift på glutenfri paibunn!

Entry filed under: Ukategorisert. Tags: , , , .

I dag er det Grøtens dag! Derfor trenger musklene karbohydrater etter trening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: