Får pizza fortsatt Nøkkelhull?

mars 11, 2015 at 3:15 pm Legg igjen en kommentar

Av Anne KatrineNøkkelhullet

1. mars kom det nye kriterier for innholdet i matvarer som kan merkes med Nøkkelhullet. Dagens produkter kan beholde merket i en overgangsperiode på ca ett år. Jeg får av og til høre kritiske kommentarer til ordningen, og omtrent samtlige mener at det er pizzaen som har ødelagt for ordningen. Derfor er jeg nysgjerrig på om pizzaen fortsatt kan få merket.

Hva slags endringer må gjøres på Grandiosaen?

Hvis Pizza Grandiosa fortsatt skal få nøkkelhull, må andelen fullkorn i deigen dobles. En fullkornsandel på 30% er bra på en pizzabunn, men til sammenligning må et brød ha 50% fullkornsandel for å kunne kalles grovt. Mengden grønnsaker på pizzaen må øke fra 25 g til 28 gram per 100 gram i de nye reglene. Energien fra fett er i dag på 26E%, som går fint innenfor det nye kravet på maks 33% energi fra fett.  I dagens nøkkelhullsmerkede pizza bidrar mettet fett med ca 11 energiprosent (E%). Det nye kravet er satt på 10E%, altså ikke veldig langt unna.

Et sunnere valg

Jeg vet at det er vanskelig for mange å godta at en pizza har Nøkkelhull. Men vi må ikke glemme at den faktisk er et sunnere valg enn mange andre pizzaer, noe som er poenget med ordningen. Den originale Grandiosaen bidrar med 33 E% fra fett og 18E% fra mettet fett, så den nøkkelhullsmerkede pizzaen er et bedre valg.  Snart blir den enda litt sunnere!

Min konklusjon er at jeg tror vi fortsatt kommer til å finne en nøkkelhullmerket pizza i frysedisken!

Entry filed under: Merking av matvarer, Nøkkelhull. Tags: , .

Nytt Nøkkelhull fra 1. mars Gjør tacoen litt sunnere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: