Hva gjør sulten med deg?

februar 10, 2014 at 4:34 pm 2 kommentarer

Av Anne Katrine

Å være veldig sulten er ikke noen god følelse, særlig ikke hvis du går hjem fra jobb eller skole og passerer mange fristelser på veien. Mange lar seg friste av usunne ting når de er veldig sultne. Vi vet jo at mange spiser middag mye senere nå enn tidligere, så det kan være noen kritiske timer før middagen lages og spises.

Hva gjør sulten med deg?

Vi spurte over 1000 personer om hvordan de har det når de er veldig sultne. Ikke overraskende sier 42 % av kvinnene at de blir i dårlig humør. Blant mennene var tallene noe lavere. Omtrent halvparten melder om at de får mindre overskudd og 38 % sier at konsentrasjon blir dårligere når de er sultne. Enda flere mellom 18 og 29 år melder om mindre overskudd og dårlig konsentrasjon når de er sultne, faktisk hele  60%.

Mindre sunn middag

Det som kanskje bekymrer meg mest er at mange sier at de lett ender opp med noe annet til middag enn det de egentlig tenkte.  27 prosent sier at når de er sultne, så tyr de lettere til en rask og mindre sunn middag. Det er de yngste som i størst grad lar sulten påvirke middagsvalget. Hele 41 prosent av de under 30 år sier at det er lett å ty til rask og mindre sunn middag fordi de er sultne.

Hvor kjøper du middagen?

Jeg er nysjerrig og lurer på hva som egentlig ligger bak tallene.  Er det hvis du sulten går innom en butikk for å handle middag at de usunne valgene tas, eller kjøper du deg en rask middag i en kiosk eller takeaway fordi du er sulten?  Jeg vil gjerne høre dine erfaringer.

Å motstå fristelser er en utfordring når du er sulten

Det er jo ganske logisk å tenke seg at viljestyrken blir svakere når man er sulten. Omtrent halvparten av de spurte sier at de lettere blir fristet av noe usunt når de er sultne.  Nok en gang er det flere av de yngre som lettere lar seg friste.

Har du noen erfaringer eller gode råd?

Kilde: Landsrepresentativ webundersøkelse, Ipsos MMI for TINE des. 2013

Foto: Yaymicro

Reklamer

Entry filed under: Kostråd. Tags: , , , , .

Nyhet: 14 – sunnere mellommåltider som metter Brunost bør ikke forbys i barnehagen

2 kommentarer Add your own

 • 1. bardthomas  |  februar 12, 2014, kl. 10:41 am

  Jeg tror de unge mennesker i dag har altfor lite forhold til konsekvensene av det de gjør. Reklame i massemedia har matet oss med hvor enkelt det er å fikse det ene og det andre, så folk tror de kan tillate seg alt mulig, og så bare «fikse» det når problemene melder seg.

  Wake up and smell the coffee, people! Diabetes, hjerte og kar-sykdommer og kreft er bare et utvalg av de sykdommene som lurer rundt hjørnet for dem som ikke tar ansvar for egen helse, og disse er der ingen mirakelkur mot når de først har slått til!

  Svar
 • 2. Anne Katrine  |  februar 15, 2014, kl. 6:11 pm

  Hei og takk for ditt innspill. Jeg er enig med deg, men jeg tror ikke at det bare gjelder de unge! Mange forstår nok ikke konsekvensene før det «er for sent» . Jeg tror det viktigste vi kan lære barn og unge i dag er å klare å forholde seg til og til å motstå fristelser. Det er på den ene siden veldig flott at vi kan «fikse» mye i helsevesenet, men som du sier er det likevel ingen «kvikk fiks» eller mulighet til å fikse alt som en uheldig livsstil fører med seg. Men hvordan skal vi klare å få de som trenger det mest til å forstå alvoret? Der må vi alle jobbe sammen!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: