Mikrobølget vann dreper ikke planter

april 25, 2013 at 11:50 am 1 kommentar

Av Anne Katrine

Dødsvann bildeJeg blir oppgitt over skremselspropaganda om hvor farlig mikrobølget mat og drikke er. Beviset denne gangen skulle være historien om en jente som hadde vannet to like planter, og etter 9 dager var den som fikk mikrobølget vann død! Du så den kanskje på Facebook? Jeg bestemte meg for å teste det ut, og ville også teste ut kokt vann.

Tre ulike typer vann

Jeg kokte opp vann i vannkokeren, avkjølte det og oppbevarte det i en karaffel. Jeg varmet vann i mikrobølgeovnen, 3 minutter på full effekt. Vannet hadde ikke kokt, men det var varmt. Den tredje varianten var vann rett fra springen.  Jeg laget tre potter av bunner av melkekartonger, fylte dem med jord, sådde ca 7 frø av grønnkål i hver, og vannet med like deler vann og satte alle i vinduet. Daglig fikk de tilsyn, helt lik omsorg og like mye vann.

Hvordan utviklet de seg?

Den første som jeg kunne se spire, var den som var vannet med vann fra springen (t.v.). Men dagen etter kom mikrovannet til høyre for fullt. Den som faktisk spirte dårligst, var den som fikk kokt vann. Her er et lite bilde fra dag 3. Grønnkål dag 3

Liten forskjell

Min konklusjon er vel ganske klar: alle plantene lever godt, og det er ingen store forskjeller. De har fått lufte seg litt ute på dagtid på de fineste dagene, men p.g.a. nattefrost, har de stått mest inne. De er nå klare til å plantes om og for å leve en lang og varm sommer ute. Jeg avslutter derfor forsøket her og konkluderer med at både mikrobølget og kokt vann fungerer for å få frø til å spire og vokse.

Fra venstre:
vann fra springen, kokt vann og mikrobølget vann.
Grønnkål dag 8

Mange andre har skrevet om samme tema. Vil du lese mer, se Tjomlids blogg   eller Pernille Nylehn som i sin blogg forteller at hun har forsøkt å drepe en plante med mikrobølget vann.

Min opplevelse etter 2 uker er at plantene som fikk mikrobølget vann (til høyre)klarer seg best, og at de som har fått kokt vann i midten er de svakeste og de færreste!

Men husk som alltid: Ikke tro på alt du leser!

 

Reklamer

Entry filed under: Grønnsaker. Tags: , , , , , .

Ikke all ferdigmat er dårlig mat! God helse – felles ansvar

1 kommentar Add your own

  • 1. Anne Sofie  |  april 26, 2013, kl. 8:30 am

    Morsomt forsøk, Anne Katrine. Påstanden om at mikrobølget vann dreper planter er vel i samme gata som påstanden om at pasteurisert melk dreper kalver. Også bare svada….

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: