Høstpai med sopp, kylling og soltørkede tomater.

september 14, 2012 at 9:11 am 1 kommentar

Av: Christine

Høsten er her og det er bare å glede seg til alle supper, gryteretter og annet snadder som er i vente. Pai synes jeg er utrolig godt, men det kan være en ordentlig kaloribombe om man ikke er forsiktig. Med noen enkle knep kan man fort gjøre paien betraktelig sunnere, Grete Roede har blant annet kommet med en alternativ paibunn som funker utmerket. Soppen i denne paien er selvplukket (av min sambo) og hva er vel bedre enn å kunne bidra til middagen på denne måten? Slår i hvert fall en handletur på Coop’en. Her har jeg brukt en paiform med 30 cm i diameter.

Til omtrent 4-6 personer trenger du:

  • 90 gram cottage cheese
  • 75 gram margarin (romstemperert)
  • 110 g fin sammalt hvete
  • 110 g hvetemel
  • 4 ss vann

Sett på ovnen på 200 grader. Bland alt sammen, enten for hånd eller med food processor. Kjevle deigen tynt ut, kle formen og sett i ovnen på nederste rille i 10 min. I mellomtiden lager du fyllet.

Til fyllet trenger du:

  • 2 store løk (hvit eller rød)
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 kyllingfile (delt i mindre deler)
  • 2-3 dl ferdigstekt sopp (gjerne traktkantarell/kantarell, men aromasopp eller annen sopp funker selvfølgelig også)
  • 3 ss med soltørket tomat
  • 3 egg
  • 3 dl melk
  • 1-2 dl ost (lettost om du vil kutte ned på kaloriene)
  • Salt, pepper

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk. Stek i litt olje til blanke, tilsett kyllingen og stek til den nesten er gjennomstekt. I en bolle rører du sammen eggene, melken, osten, litt salt og pepper. Så begynner du med å fordele løken, hvitløken og kyllingbitene utover paibunnen. Legg deretter soppen og tomatene utover og avslutt med å helle melke/eggerøren utover. Stek ytterliggere 30-40 min på samme temperatur. Smaker himmelsk!

Entry filed under: Oppskrifter. Tags: .

100 % ekte matbløff Franske barns lykkelige matvaner

1 kommentar Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: