Kjemi på kjøkkenet

august 7, 2012 at 2:46 pm Legg igjen en kommentar

Av Kirsti

Å lage mat er å sette sammen enkeltkomponenter til noe som er helt annerledes. Uten at vi tenker over det innebærer helt vanlig matlaging en rekke kjemiske og fysiske prosesser. Det er evnen til å utnytte prosessene på best mulig måte som skiller en god kokk fra en hjelpeløs kjøkkenkløne.

I følge denne småmorsomme siden  på kitchenscience kan selv mor hjemme på kjøkkenet (eller far, antar vi) med rette kalle seg en dreven kjemiker. Her kan du lese mer om hvordan vi denaturerer proteiner, krystalliserer, benytter oss av redoksreaksjoner, emulgerer, fremelsker enkelte ønskede mikrober og utmanøvrerer de vi ikke vil ha.

Visste du forresten at det egentlig er  E341i monokalsiumfosfat,  E450 natriumdifosfat og E500 natriumbikarbonat du tilsetter når du har en teskje bakepulver i vaffelrøra hjemme på kjøkkenet? Mer om tilsetningsstoffer og hvorfor E’er kan være kjekke å ha kan du lese i et tidligere innlegg.

Lykke til og bon appétit!

 

http://kitchenscience.sci-toys.com/

Entry filed under: Diverse, Tilsetningsstoffer. Tags: .

Hvordan holder du best vekten? Vingling om kostråd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: