Prøv fisk og grønnsaker på grillen i sommer

mai 22, 2012 at 12:16 pm Legg igjen en kommentar

Av Gyrd

Sommeren står for døren og mange finner fram grillen. For de fleste er grillmat ensbetydende med pølser og hamburgere. Er du en aktiv griller og kun har dette på menyen, kan det fort bli litt ensformig. Kanskje du skal ha som mål å utvide antallet retter du kan tilberede på grillen denne sommeren?

Sunnere grillmat

Pølser og hamburgere er veldig enkelt å grille, men kan bli litt kjedelig i lengden. Mange synes det er vanskelig å finne andre alternativer, men det er egentlig ingen begrensninger for hva du kan ha på grillen. Og det tar nødvendigvis ikke så mye lenger tid. Men noen enkle tips og triks kan være godt å ta med seg på veien 🙂 Det er også viktig å lære seg gode grillmetoder for å oppnå et godt resultat.

Fisk et godt alternativ

Gode alternativer til pølser og hamburgere på grillen er fisk, kylling og grønnsaker. De fete og halvfete fiskeslagene som ørret, laks, makrell, steinbitt, breiflabb og kveite kan legges i folie eller rett på grillen – enten i hele skriver eller på et grillspidd. De magre fiskeslagene som torsk, sei, hvitting og hyse er best å grille i en dobbeltrist da disse fiskeslagene lettere faller fra hverandre. Det er viktig å pensle fisken med olje før den grilles så den ikke setter seg fast i risten eller i folien. La gjerne også fisken ligge i en marinade før du griller den – det gir ekstra smak til fisken. Flere gode tips til hvordan du griller ulike typer fiskeslag finner du på Godfisk.

Grilling av grønnsaker

De fleste av våre grønnsaker kan legges på grillen. Det kan være lurt å legge dem i folie, men noen grønnsaker kan også legges rett på grillen. Squash er et eksempel på det. Andre grønnsaker som er gode og grille er aubergine, fennikel, asparges, paprika, mais og løk. Vær oppmerksom på at noen grønnsaker trenger lenger steketid enn andre. Enkle tips til hvordan du griller grønnsaker får du på BAMA sin nettside.

Bytt ut ventepølsene

Barna kan ofte være utålmodige når det grilles og vil gjerne ha mat med en gang. Bytt ut ventepølesene med oppkuttede grønnsaker som de kan knaske på. Lag gjerne en dipp til – dette pleier alltid å være populært hos barna.

Jeg håper du tar utfordringen! Og har du en favorittoppskrift på grillen som du ønsker å dele med våre lesere,  må du gjerne legge den inn i kommentarfeltet!

Reklamer

Entry filed under: Barn og ungdom, Fett, Hjerte og karsykdommer, Oppskrifter, Sunnhetstips. Tags: , , , , , , .

Raw food – en ny trenddiett Sunt ≠ godt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: