Fruktcup for å øke frukt- og grønnsaksinntaket

februar 1, 2012 at 1:25 pm Legg igjen en kommentar

Av Gyrd

For å motivere barn til å spise mer frukt og grønnsaker lanserer nå Opplysningskontoret for frukt og grønt Fruktcupen. Alle barn som går på barneskolen kan delta, og barna konkurrerer kun med seg selv. Et spennende tiltak fra Opplysningskontoret.

Hvordan delta

Alle barn som går på barneskolen kan delta. Også der hvor skolen ikke deltar på skolefruktordningen. Det er foreldrene som melder på barna sine. Påmeldingen skjer via Skolefrukt sin nettside.

Som nevnt ovenfor konkurrerer elevene kun med seg selv. De begynner på nivå 1 og kan bevege seg opp til nivå 5. For hvert fullført nivå kan barna få et merke. Og dersom barnet klarer neste nivå innen en gitt tidsfrist er det med i trekningen av en rekke flotte premier, blant annet hodetelefoner, brettspill, kinobilletter og iPod.

Hvorfor fruktcup

Fruktcupen gjennomføres for å motivere barn til å spise mer frukt og grønnsaker. Det er få som greier å spise så mye som det anbefales – nemlig fem om dagen.

Jeg synes dette er et spennende tiltak. Det blir interessant å se hvor mange som etter hvert deltar og om dette gir noen langsiktig effekt på inntaket av frukt og grønt hos de barna som deltar.

En liten ulempe med ordningen, slik jeg ser det, er at foreldrene må betale for merkene som barna får etter hvert gjennomførte nivå. Dessverre tror jeg dette er et hinder for en eventuell deltakelse. Vi har sett det før – terskelen blir høyere når man må betale for det. Jeg ser heller ikke bort fra at det vil gå med en del tid hos Opplysningskontoret til å administrere innkreving av pengene.

Fordelen med ordningen er at den også involverer foreldrene. De må aktivt melde på barna og blir involvert på en helt annen måte enn om dette hadde vært gjennomført i regi av for eksempel skolene. Forhåpentligvis bidrar det til å skape en mer bevisst holdning til viktigheten av et økt frukt- og grønnsaksinntak i hele familien.

Jeg applauderer tiltaket og håper mange av dere melder på barna deres.

Reklamer

Entry filed under: Antioksidanter, Barn og ungdom, Fiber, Hjerte og karsykdommer, Næringsstoffer, Sunnhetstips. Tags: , , .

Vil ha sunnere mat i idrettshallene Nå er det «glutenfritt» og «svært lavt gluteninnhold» som gjelder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kilder

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: