Test hvor grovt brød du lager

november 29, 2011 at 8:52 am 2 kommentarer

Av Gyrd

Brødskalaen er en merkeordning som viser grovheten på brød. Vi er vant til å se den på brødet vi kjøper i butikken, men nå kan du også bruke den til å finne ut av hvor grovt brødet du baker er.

Hva viser brødskalaen

Brødskalaen er en merkeordning som er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød. Merket er basert på en sirkel. Jo flere områder i sirkelen som er fylt ut, jo grovere er brødet. 

Mer informasjon om brødskalaen finner du på nettsidene til Opplysningskontoret for brød og korn.

Test ditt eget brød

Nå kan du legge inn din egen oppskrift på nettsiden til Opplysningskontoret og få testet hvor grovt brødet ditt blir. Når du legger inn oppskriften vil du se at brødskala-symbolet endres ettersom du legger inn ulike typer mel.

Det er ikke alltid så lett å vite hvor grovt brødet du baker egentlig blir. Dette er et godt hjelpemiddel til å finne ut av nettopp det. Jeg tenker nok også at noen får seg en liten overrakelse – for det skal faktisk en del sammalt mel til før brødet får fire utfylte rubrikker på brødskalaen.

Lettere å bake brød enn du tror?

Det er ikke så vanskelig å bake brød. Du trenger ingen fancy kjøkkenmaskin for å få det til, men du må sette av noen timer. Det som tar tid er heving og steking. Om du synes det er enklere, kan du ta utgangspunkt i en ferdig melpose hvor du kun trenger å tilsette vann. Det finnes flere av disse i matvarebutikkene. For å få din egen variant kan du tilsette litt ekstra gryn, frø ol. Husk i tilfellet å øke vannmengden noe.

Et par gode oppskrifter på grovt brød

På nettsiden til Opplysningskontoret for brød og korn finner du mange gode oppskrifter på brød og annet bakerverk. Hva med å prøve et halvgrovt havrebrød? Eller et helgrovt dansk rugbrød for de litt mer avanserte?

Da er oppfordringen gitt – prøv selv da vel!

Entry filed under: Diverse, Fiber, Oppskrifter. Tags: , , , .

Lavkarbo-debatt uten myndighetene Nå må palmeolja merkes

2 kommentarer Add your own

  • 1. Christine Arnesen  |  november 29, 2011, kl. 5:50 pm

    Genialt! Jeg skulle akkurat legge ut en oppskrift på et kjempe enkelt brød men jeg ante ikke hvor den lå på grovhets skalaen, nå har jeg lagt inn data og det viser seg at det er halvgrovt ;). Flott verktøy virkelig!

    Svar
    • 2. Gyrd  |  desember 2, 2011, kl. 9:55 am

      Ja, ikke sant! Vi får bidra til å gjøre det mer kjent. Takk for tilbakemeldingen, Christine.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: