LCHF – men uten sidesprang

juni 24, 2011 at 1:41 pm 7 kommentarer

Av Anne Katrine

Har du blitt fristet til å prøve ut en ekstrem lavkarbo og høyfettdiett(LCHF) for å gå ned noen kilo før sommeren? Mediene presenterer suksesshistorier om slankere og fornøyde personer. All ære til den som er trofast til dietten og derfor går mye ned i vekt, og som trives med sin nye livsstil.  Men klarer du å la være å la deg friste av noen sidesprang?

Mange lar seg inspirere av ulike dietter, men klarer ikke helt å gjennomføre det over tid. Det er kanskje fristende å kjøre en ekstrem lavkarbodiett i ukedagene, og så skeie ut litt i helgen, eller når man er i selskap? Det er iallefall en bekymring jeg sitter igjen med etter å ha snakket med flere som sier at de går på LCHF eller ketolysekur. Da er det bedre å finne fram til et kosthold som passer til både hverdag og fest, og som det går an å leve med på sikt.

Jeg er ikke negativ til å spise litt mindre karbohydrater, og fortrinnsvis kutte ned på de «raske». Men jeg er skeptisk til alt fettet som man kan fråtse i på den ekstreme varianten av en lavkarbodiett.  Kanskje er ikke det mettede fettet så ille i seg selv hvis du kutter ut det meste av karbohydratene samtidig? Erfaringer viser jo at blodverdiene ikke endrer seg i en mer «hjertefarlig» retning når du lever på en streng lavkarbodiett, selv med mye mettet fett.

Fett og sukker sammen er farlig

Men da kommer vi til hovedpoenget – skal du leve på en veldig streng lavkarbo og høyfettdiett, så bør du gjennomføre det helt etter boken, og ikke skeie ut med et lite kakestykke til fest, eller med litt vanlig smågodt eller potetgull som lørdagskos. Her går det altså ikke an å ta litt av hver retning, som støttes av legen Espen Rostrup.  Kombinasjonen av mye fett og sukker ikke bra!

Poenget mitt blir derfor nok en gang at du må finne et kosthold og levevaner som du trives med og kan «være trofast med» for å kunne lykkes på sikt.

Reklamer

Entry filed under: Dietter, Fett, Sukker. Tags: .

Greit med geit Kan ikke lage mat lenger

7 kommentarer Add your own

 • 1. lovelyliller.com  |  juni 24, 2011, kl. 7:45 pm

  I like my karbs!!

  Svar
  • 2. Anne Katrine  |  juni 27, 2011, kl. 10:14 am

   Hei, viktig poeng. Man må like og man må trives med maten man spiser.

   Svar
  • 3. Fredrik Gyllensten  |  juni 27, 2011, kl. 4:32 pm

   Jeg også, Christina! 🙂

   Svar
 • 4. Katrine  |  juni 25, 2011, kl. 10:06 pm

  Om alle skulle gå på lavkarbo så ville verden virkelig stå overfor en utfordring. lykke til med å mette en forventet verdensbefolkning på 9 milliarder mennesker med kjøtt og andre matvarer uten karbs

  Svar
  • 5. Anne Katrine  |  juni 27, 2011, kl. 10:13 am

   Hei og takk for kommentar. Du har et veldig godt poeng.

   Svar
 • 6. Eva Johanne Mc Elhinney  |  juli 17, 2011, kl. 12:36 pm

  Etter å ha gått ned 30 kg i løpet av et år, har jeg ikke følt meg så frisk som det jeg har vært de 2 siste årene. At vi har ulike måter å reagere på kosten vi spisr er som kjent helt sikkert. Jeg vet ikke om jeg kan kalle meg lavkarbo tilhenger, for jeg vet ikke nok emnet. Men det jeg har funnet frem til er at: ved å kutte ut sukkerholdig mat i hverdagen og å avstå fra poteter, ris og pasta pluss industrimat, så kan jeg spise 6 -7 skiver av Ingers rugbrød, kose meg med grønnsaker og frukt – så mye som jeg vil. Ved det store vekttapet kontaktet jeg huslegen og la frem en bekymrings melding, Trodde jeg måtte være syk siden vekten raste så fort. Jeg har blitt sjekket på kryss og tvers – opp og ned, inni og utenpå og er blitt erklært som sunn og frisk.
  Har vært overvektig i hele mitt voksne liv, men nå er jeg slank og fin, og stolt over kroppen min fungerer bedre enn noensinne.
  Ønsker dere alle en herlig sommer! Hilsen Bestemor på 65.

  Svar
  • 7. Anne Katrine  |  juli 18, 2011, kl. 1:02 pm

   Hei og takk for at du deler DIN løsning. Det høres ut som du har funnet ut hva som passer for deg! Flott å høre at du føler deg så bra. Det er god helse i seg selv! Fortsatt god sommer til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: