Sesongens snadder er her!

juni 21, 2011 at 11:55 am Legg igjen en kommentar

Av Christine

Tidligkål, sommerkål, nykål – ja kjært barn har mange navn. Har kål tidligere fått deg til å rynke på nesa, er målet mitt å forandre på dette. Lik nypoteten og den norske jordbærsesongen er denne grønnsaken virkelig verdt å vente på.  Men ikke vent for lenge, for den forsvinner tydeligvis fra hyllene allerede en gang i juli.

Sommerkålen skiller seg litt fra den vanlige hvitkålen i utseende, men ernæringsmessig er den temmelig lik med lavt kaloriinnhold. I tillegg har den en god del vitamin C og kalium, om man spiser 100 gram dekker man nesten dagsbehovet for begge. Det finnes utallige måter å bruke kålen, her er et par forslag som tar få minutter:

Dampkokt eller i Coleslaw

Det aller enkleste er dampkokt kål. Skjær kålen i store skiver og gi den et raskt oppkok i saltet vann. Etter du har helt av vannet er det bare å tilføre litt god olivenolje eller litt smør om du foretrekker det, samt salt og pepper.  Kan serveres sammen med hva som helst egentlig. Et annet forslag er å lage hjemmelaget coleslaw.

Coleslaw er en type kålsalat som er kjempegod som tilbehør til både fisk og kjøtt, men passer også bra som fyll i en bakt potet eller som pålegg sammen med for eksempel skinke. Det finnes mange ulike variasjoner, men jeg synes ofte det enkle er best. Prøv det med grillmaten (om vi noensinne får tilbake sommeren).

Dette trenger du til 4 personer:

  • ½ hodekål
  • 1 gulrot
  • 1 eple
  • 4 ss (lett) majones
  • 1 dl (lett) creme fraiche
  • 2 ss dijon sennep
  • salt, pepper

Skjær kålen i fine strimler og riv eplet og gulroten på rivjern. Rør sammen majones, creme fraiche og sennep. Bland det sammen med grønnsakene. Tilsett salt og pepper.

Sesongens fristelser

Jeg synes det er flott at ikke alle frukter og grønnsaker er tilgjengelige året rundt for da har man noe å glede seg til! En annen matvare som også er i sesong er den fantastiske pakistanske mangoen som jeg tidligere har skrevet om. Etter man har prøvd en slik, går man aldri tilbake til de vanlige mangoene man finner i butikken!

Reklamer

Entry filed under: Oppskrifter, Vitamin C. Tags: , , , , .

Friskmelding av jo-jo slanking? Greit med geit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: