Sunnere kokosboller

mai 4, 2011 at 3:00 pm 3 kommentarer

Av Anne Katrine

Jeg vet at kokosboller ikke er spesielt sunt, men i forhold til varianter du kjøper, er disse sunnere fordi de er mindre søte. Du kan bestemme sukkerinnholdet selv, og jeg har testet dem ut også med alternative søtningsstoffer (for personer med diabetes). Det fungerer ok, men min erfaring er at litt sukker(1-2 ss) er lurt å bruke, fordi det gir en god konsistens og bedre holdbarhet. Det enkleste er å lage kokosbollekake, men jeg liker å dele det opp i biter, pensle med smeltet sjokolade og rulle i kokosmasse.

Litt kos hører med i et sunt kosthold

Du bør selvsagt ikke spise kokosboller daglig, men hvis du først skal kose deg med noe godt, så er dette et godt valg.   Opprinnelige husker jeg at oppskriften inneholder 4 dl sukker, så jeg har nesten halvert mengden. Jeg pleier vanligvis å være fornøyd med ca 2 1/2 dl, men det er også litt avhengig av hvor søt kokesjokoladen du bruker er. Det er heller ingen unnskyldning å si at de må spises opp for å ikke bli dårlige. Hvis du lager dem med sukker, vil de kunne holde seg godt i et par uker i en tett boks i kjøleskapet.

Oppskrift på kokosbollekaker eller biter

6 gelatinplater
vann
4 eggehviter
2-3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 plate mørk kokesjokolade
1-2 ss delfiafett/rapsolje
2-3 dl kokosmasse

Slik gjør du
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 2-3 min. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2-3 ss kokende vann.
Pisk eggehvitene stive, pisk inn sukker og vaniljesukker. Hell gelatinen i en tynn stråle mens du pisker eggehviten. Fortsett å piske i et halvt minutt etter at gelatinen er blandet i. Fordel blandingen i en kakeform med bunnen dekket med matpapir eller fordel det utover en liten langpanne dekket med matpapir. Sett kaken kaldt til den har stivnet, minst 15 minutter.
Brekk sjokoladen i biter i en liten bolle med litt olje eller delfiafett og sett bollen over et vannbad i en kjele. Best resultat får du om du bruker en kokesjokolade med rikelig fett. (Freia 70% )

Bruker du kakeform, kan du løsne rundt kanten, snu den opp ned på et fat og dra av matpapiret. Fordele/helle sjokoladeglasuren utover kaken. Dryss over kokosmasse før sjokoladen stivner.

Hvis du bruker langpanne må du skjære det opp i mindre biter som du pensler med sjokolade og ruller i kokos.

Ja, da det er litt «grisete» å lage, men jeg garanterer deg suksess hvis du får det til.
Kanskje noe å tenke på å lage til helgen?

Entry filed under: Diabetes, Oppskrifter, Sukker. Tags: , , .

Matportalen i ny drakt Kontroversiell kolesteroltest

3 kommentarer Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: