Vis matvett

oktober 28, 2010 at 10:32 pm 1 kommentar

Av Kirsti

Av fire bæreposer med mat vi bærer hjem går én i søpla. Over 50 kilo mat fra hver av oss i året, mesteparten fullt nyttbar og fortsatt i originalemballasjen. 50 kilo! Tallene på hvor mye mat vi kaster er bare til å skamme seg over.  Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk vil forebygge berget av matavfall og maner til bedre oppdragelse i matveien.

Brekks 10 matvettregler:

  1. Ha oversikt over kjøkkenhusholdningen.
  2. Skriv handlelapp, og følg den.
  3. Planlegg matlagingen.
  4. Ta vare på restematen og bruk den.
  5. Spis deg ut av kjøleskapet.
  6. Det er utrolig hva du får til med en boks hermetiske tomater.
  7. Lær deg å oppbevare maten riktig.
  8. Husk å skille mellom ”Siste forbruksdag” og ”best før”. Bruk sansene.
  9. Skaff deg kunnskap om mat.
  10. Kildesorter, og komposter hvis du har hage eller borettslag som komposterer.

Har du gode intensjoner, men ingen idé om hvordan du skal få kyllingen fra i går til å gjenoppstå som ny og spennende i dagens middag? Noen retter er heldigvis som skapt for rester:

 

Flere gode tips finner du i heftet God mat av rester fra matprat.no

Advertisements

Entry filed under: Diverse. Tags: , , .

Økologiske grønnsaker ikke sunnere Sukkerbomber skjult i maten

1 kommentar Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 135 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: