Skolemelk? Jatakk!

august 9, 2010 at 12:46 pm 4 kommentarer

Av Torill 

Jeg vet ikke hva du tenker når du hører ordet «skolemelk», men jeg får assosiasjoner tilbake til barneskolen, – den store gule murbygningen midt i sentrum av byen jeg vokste opp i. På folkemunne også kalt «fengslet». Som «ordenselev» gikk vi i tur og orden og hentet de små, hvite pappkartongene med røde blomster stablet på et stort blått brett. Deretter var oppgaven å dele ut til de elevene som hadde kryss på lista… Ordningen fortsatte på samme måte når jeg kom på ungdomsskolen. 

På slutten av 70-tallet var det kun H-melk (eller H-mjølk som det het i hjembyen min på den tiden) å få. I dag er det heldigvis annerledes. Skolemelken har fulgt med i timen, og tilbys nå i flere varianter:

Fra høsten 2010 utvides sortimentet med 2 nye smakssatte varianter av hvitmelk! Det unike med disse er at de begge er uten tilsatt sukker, en av dem er økologisk, og begge er tilgjengelige i hele landet!

Hvordan kan de være smakssatte uten å ha tilsatt sukker? Jo, fordi de er laget av laktoseredusert melk, noe som gjør den naturlig søt. I tillegg kan de som har laktoseintoleranse drikke den.

TINE Ekstra Lett Melk, Smak av banan. Denne inneholder kun 0,7% fett og er beriket med vitamin D. 

Økologisk TINE Lett Melk, Smak av bringebær.  Denne inneholder kun 1,5% fett og er ikke beriket med vitamin D.

Min tid med skolemelk begynner å bli noen år siden, men ordningen finnes fortsatt. Til glede for noen, og ikke fullt så populær for andre. Ordningen har fått nettbasert administrering og er mer moderne enn noen sinne! Personlig er jeg veldig glad for tilbudet om skolemelk, og håper den fortsatt finnes når mine barn etterhvert skal begynne på skolen.  

ps – Lise blogget om skolemelken i september 2009. Er du interessert, kan du jo ta en titt på den… eller besøke nettsiden www.skolemelk.no

God skole(melk)start 🙂

Reklamer

Entry filed under: Ukategorisert.

Some like it hot Soppsesongen er i gang

4 kommentarer Add your own

 • 1. Tirill  |  august 11, 2010, kl. 9:28 am

  Det høres flott ut med nye skolemelk sorter uten tilsatt sukker – men ulempen er at ikke alle skolene tilbyr det. På min sønns skole tilbyr de ordinær lettmelk og enkstra lett melk med kakaosmak. Så jeg lurer på om den sistnevnte har tilsatt sukker? Jeg har ikke lykkes med å finne vareopplysninger om denne. Er det noen som vet noe om denne melketypen?
  Ha en fin dag!

  Svar
 • 2. Torill  |  august 11, 2010, kl. 10:30 am

  Hei, Tirill! Takk for tilbakemeldingen 🙂 Helt enig med deg at det er en ulempe at ikke alle skolene har den, men kanskje det går an å etterspørre den? Kanskje de rett og slett ikke har klart å få det med seg? Skolemelken med ekstra lett melk og mild kakaosmak er tilsatt mindre enn 1% sukker , og det er slett ikke verst det heller! Helt eksakt er det totalt tilsatt 0,9 % sukker (0,4 % fruktose/glukose, 0,5 % sukrose). Du kan lese om alle variantene på http://www.skolemelk.no

  Svar
 • 3. Hege  |  august 12, 2010, kl. 4:19 pm

  Fint med nye, fristende melketyper til barna! Dessverre har de ikke skikkelig kjølesystem på skolen til sønnen min, så selv om han gjerne drikker melk ellers vil han ikke ha den lukne skolemelka.

  Svar
 • 4. Fredrik Gyllensten  |  august 16, 2010, kl. 8:05 pm

  Flott og se at dere nå tilbyr flere varianter av skolemelk.
  En ting man kanskje kunne blitt bedre til, er dog å informere om at melk ikke alltid er sunt. Det er nok en god del laktose-intollerante der ute som ikke er helt klar over det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: