Sykkel og god helse for 80 kr!

juni 28, 2010 at 12:27 pm 4 kommentarer

Av Christine

Et sørgelig syn møtte meg når jeg kom ut fra kontoret her om dagen. Sykkelstativet, der jeg hadde satt fra meg sykkelen, var tomt! Det eneste som var igjen var et hjul som fremdeles var fastlåst. Det lønner seg altså å låse sykkelen i rammen…

Oslo Bysykkel

Jeg elsker å sykle og ser det som en billig, kjapp, sunn og morsom måte å komme seg fra sted til sted. I flere år nå har jeg sett på alle Oslo bor som freser rundt på de blå-hvite syklene og tenkt at jeg også må prøve Bysykkel ordningen. Når jeg fortvilet fortalte en venninne om sykkelen min, syntes hun litt synd på meg og lånte meg bysykkelkortet hennes. I dag tidlig plukket jeg opp en sykkel ved Bislett Stadion og syklet glad og fornøyd helt frem til jobb. Med både gir, justerbart (og veldig behagelig) sete og bagasjebærer på styret fikk jeg en god opplevelse!

For å få tilgang til syklene må man tegne et abonnement. Man betaler bare 80 kroner for sommersesongen, det er mer eller mindre prisen for 3 trikketurer! Når man har mottatt magnetkortet er det bare å gå og hente seg en sykkel ved et av stativene. Man kan ha en sykkel opp til 3 timer, så må man levere den tilbake til et av de 90 stativene som er utplassert i byen. Det finnes muligheter å sjekke ledige plasser på nett (og egen applikasjon for Iphone) slik at man slipper å risikere at stativene er tomme eller fulle (for da må man finne et annet stativ).  Syklene er tilgjengelige fra 06:00 – 24:00.

Helsegevinster

Jeg ser mange fordeler med å ha en bysykkel. For det første slipper man å bekymre seg for at den blir stjålet. Man trenger heller ikke å tenke på vedlikehold eller oppbevaring. Sist, men ikke minst, er det både miljøvennlig og bra for helsen! Ved rolig sykling forbrenner man ca 300 kalorier per time. Om man derimot tar i litt mer kan man forbrenne rundt 650 kalorier! Sykling er en effektiv treningsmåte som bygger opp både kondisjon og styrke og tar i bruk de store muskelgruppene. Det er mindre belastende på ledd enn for eksempel jogging, men det kan godt hende at man kjenner effekter på andre deler av kroppen! Klikk.no gir råd om hvordan man unngår ubehag i skrittet etter lange sykkelturer.

Skriv gjerne og fortell hva dere synes om ordningen. God sykkeltur og husk hjelm! 😉

Reklamer

Entry filed under: Sunnhetstips, Trening. Tags: .

Ett år med Nøkkelhull Fabelaktig fiber

4 kommentarer Add your own

 • 1. Fredrik Gyllensten  |  juni 28, 2010, kl. 9:25 pm

  Enig med deg, flott tjeneste de tilbyr i Oslo.

  Svar
 • 2. Astrid  |  juli 1, 2010, kl. 2:17 pm

  Men finnes det stativer for oss som bor utenfor ring 2?

  Svar
 • 3. Christine  |  juli 1, 2010, kl. 2:30 pm

  Hei

  Det finnes faktisk det, men ikke særlig mange dessverre. Det finnes noe få rundt Sørkedalsveien, Slemdalsveien, Ullevål og Tøyen men de aller fleste er i sentrum. Jeg synes også godt de kunne ha plassert de litt lenger ut, oppdager her om dagen at det mangler på Sagene.
  Om du går inn på: http://www.oslobysykkel.no/oslo_bysykkel.asp# og kilkker på Se realtime status (på høyre side) ser du hvor alle syklene er plasserte. Håper du finner noen som er i nærheten av der du bor.

  Vi får håpe at det går såpass bra at de vil vurdere å sette ut flere stativer i utkanten av byen også. Jeg ville gjerne hatt de helt ut til ring 3 😉

  Christine

  Svar
 • 4. Arne Midtlund  |  oktober 27, 2010, kl. 9:22 pm

  Fikk endelig somlet meg til å kjøpe et sykkelkort denne sommeren. Det har fungert strålende! Føler vel kanskje ikke at helseeffekten er så stor, men jeg føler at jeg tar hensyn til miljøet der jeg tråkker rundt i Oslos gater.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: