TineFotballskoler er i full gang!

juni 24, 2010 at 12:26 pm Legg igjen en kommentar

Av Christine

Barnelatter og rop leder meg frem til Nordstrand fotballskole der 116 gutter i 7-11 års alder oppeholder seg denne uken. I dag er det ‘alternativ dag’ der barna er opptatte med å løpe 60 meter, svare på spørsmål i fotballquizen og konkurrere om hvem som kan sparke ballen med høyest hastighet i mål (de hadde en laser som tydeligvis kunne måle farten). Hele denne uken er barna her frem til tre på ettermiddagen, men når jeg snakket med de syntes de at dagene gikk alt for fort. Det er jo et godt tegn! På fredag blir det avslutning med cupfinale og grilling.

I år arrangeres TineFotballskoler for tolvte gang rundt om i landet. Fotballskolene er et samarbeid mellom TINE og Norges Fotballforbund og hvert år deltar rundt 500 klubber, 75 000 barn og 10 000 instruktører! Målet med fotballskolene er blant annet å bidra til en mer bevisst holdning til fysisk aktivitet og et sunt kosthold.

Helsedirektoratet anbefaler at barn skal være aktive i minst 60 minutter per dag. I en omfattende studie, utført av Norges Idrettshøyskole (på oppdrag fra Helsedirektoratet), har man sett på fysisk aktivitet blant barn og unge i Norge. Resultatene viste at 91 % av de 9-årige guttene og 75 % av de 9-årige jentene tilfredsstiller disse anbefalingene. Studien viste også at aktivitetsnivået blant denne gruppen har steget i løpet av de siste 5-6 årene og det virkelig positivt!

På Nordstrand fotballskole starter dagen allerede halv ni med en felles frokost. Vi merker at det har positiv effekt på deres konsentrasjon, sier Malin Dahl som er trener og jobber for sjette året på rad med fotballskolene. I løpet av dagen blir de også servert lunsj og frukt som mellommåltid. Appetitten er stor med så mye aktivitet, her om dagen hadde 31 liter med tomatsuppe gått med! Trenerne er også opptatte med at barna får i seg tilstrekkelig med drikke, særlig nå som det er varmt ut på ettermiddagene.

Tidligere i uken fikk barna celebert besøk av Ola Kamara, fotballspiller for Strømgodset! Han svarte på spørsmål og skrev autografer. Jonas, 9 år, viste stolt frem autografene som han hadde fått både på armen og t-skjorten. Med 8 uker fri er det supert at det finnes slike arrangement for barn (og ikke minst for foreldre som dessverre ikke har like langt fri…) 😉

Reklamer

Entry filed under: Barn og ungdom, Trening. Tags: , , , , .

Har du testet butternut squash? Ett år med Nøkkelhull

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: