Verdens melkedag i dag

juni 1, 2010 at 6:24 am Legg igjen en kommentar

Av Lise 

I dag er det Verdens Melkedag – en dag som markeres mange steder verden over

Visste du at India er det landet i verden som produserer mest melk? De produserer mer melk enn i hele EU! 

Mange tror at vi nordmenn drikker mest melk i verden. Men den gang ei: Både finner, briter, irer, islendinger og australiere drikker mer melk enn oss. Våre finske venner i øst drikker 30 prosent mer melk enn oss normenn. Men vi drikker omtrent like mye som våre naboer i Danmark og Sverige. 

Melk er et viktig produkt i store deler av verden. Mens melkeproduksjonen reduseres i mange av de vestlige landene, er dette et produkt som har økning i produksjonen i andre verdensdeler som Asia og Sør-Amerika. Og India er som sagt det landet i verden som produserer mest melk. I Kina jobber myndighetene aktivt for å få kinesiske skolebarn til å drikke mer melk, et tiltak for å bedre ernæringsstatusen til mange kinesiske barn, da melk er en god kilde til mange vitaminer og mineraler. 

I Norge er det en sterk kultur for melk, både melk i mat og melk som drikke. Det er først og fremst den vanlige hvite melken som har stort volum i Norge, men varianter som smaksatt melk og syrnet melk er økende. Melkeforbruket i Norge er ganske stabilt. Etter mange års nedgang, har nedgangen stoppet opp, og vi har sett en svak økning de siste par årene. Her kan du lese litt mer om forbruket av meierprodukter. 

Melk oppfattes som sunt 

I en fersk holdningsundersøkelse Synovate har utført for Melk.no viser det seg at melk er det meieriproduktet som flest oppfatter som sunt. Hele 82 % oppgir at de oppfatter melk som sunt, og det oppleves spesielt viktig for barn og unges kosthold. En av utfordringene for melk er at det viser seg at man drikker mindre melk når man blir voksen. 

Både barn og voksne trenger daglig de næringsstoffene som finnes i meieriprodukter, en generell regel er at tre porsjoner meieriprodukter sikrer ditt daglige behov for kalsium.

Lurer du på om du får i deg nok kalsium eller om du kan noe om melk. Gå inn på Facebook og ta kalsiumkalkulatoren eller melkevitertesten.

Så på en dag som denne anbefaler jeg deg å nyte ditt glass med melk eller lag deg en forfriskende smoothie nå i sommervarmen. Her har du mange deilige oppskrifter på melkedrikker og smoothier du kan velge mellom.

Velbekomme!

Reklamer

Entry filed under: Mineraler, Oppskrifter, Sunnhetstips. Tags: , , , .

Lær deg godt grillvett Tips i eksamenstider

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: