Pølseselger for en dag

mai 7, 2010 at 11:01 am Legg igjen en kommentar

Av Kirsti

Var det du som vant ansvaret for salg av pølser ved årets 17-mai-arrangement? Eller kanskje er det din tur til å sørge for vaffel-forsyningen på korpsets årlige loppemarked? Her er nyttige tips.

I og med innføring av nytt hygieneregelverk, som trådte i kraft i Norge i mars i år, er det ikke lenger nødvendig å melde fra til Mattilsynet om slike enkeltsalg. Du kan derfor droppe de kjedelige skjemaene, og heller bruke tiden på å sikre trygg og hygienisk håndtering av maten du skal servere. Overfylt skolegård eller svett gymsal fyller sjelden den ansvarlige pølsekokers behov for tilgang på kjøleskap, kokeutstyr, nok vann og strømkontakt innen rimelig rekkevidde (og da helst en som det faktisk er strøm i). For ikke å glemme ønske om tilgang på toalett med mulighet for god håndvask. Faren for å forårsake matforgiftning kan være stor, og det er lurt å tenke gjennom hvordan man kan løse de største utfordringene i forkant.  Med god planlegging kan det meste løses.

Som regel går det bra. Heldigvis.

Tips om god mathygiene finner du på Matportalen.

Lykke til, og bon apétit!

Advertisements

Entry filed under: Ukategorisert. Tags: .

Bursdag: Sunnhetsbloggen 1 år! Hva slags melk skal barn drikke?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 135 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: