Prøv OL-frokosten som servers i Vancouver

februar 24, 2010 at 12:50 pm 5 kommentarer

Av Lise

Jeg må innrømme at jeg har blitt litt i overkant interessert i OL om dagen. Etter en litt treg start sett med norske øyne, så ruller det jo inn med medaljer om dagen. Trivselen ser ut til å være god hos de norske utøverne, og kanskje det skyldes all den deilige maten de får servert. De har jo med seg egne kokker som både baker brød og lager mye av maten. I tillegg har Olympiatoppen sikret at de har mange kjente og kjære norske matvarer slik at utøverne kan spise tilnærmet det de gjør hjemme. I den norske leieren får de servert norske produkter som Biola, YT, Mana, Brunost, hvitost, knekkebrød, korn, diverse pålegg, vaffelmiks, kaffe og ikke minst norsk melkesjokolade. Det er også ernæringsfysiolog  til stede som skal hjelpe til med menyplanlegging og restitusjon. Det er viktig at utøverne som skal prestere dag etter dag får i seg nok mat og klarer å restituere seg.

En av de tingene den norske OL-troppen får servert er sveitsisk müsli. Sunnere og bedre frokost på morgenen skal du lete lenge etter…

Sveitsisk müsli

4 porsjoner

Dette trenger du:

2 1/2 dl 4-korn

2 1/2 dl havregryn

2 dl eplejuice

5 dl fruktyoghurt

1 revet eple

1 banan i skiver

2 dl friske bær eller frukt

2 dl lettmelk

Slik gjør du det:

Om kvelden: Bland korn, havregryn, juice og yoghurt i en bolle. Tilsett revet eple og rør godt. Sett blandingen i kjøleskapet.

Dagen etter: Skjær banan i skiver og eventuelt annen frukt i terninger. Rør forsiktig frukt, bær og melk inn i blandingen.

Basen holder seg en uke i kjøleskapet. Så gjør det til en vane å lage en beholder med dette en gang i uken og oppbevare den i kjøleskapet for å ha til frokost hver morgen.

Tips: Müslien blir en god dessert hvis du rører i lettpisket kremfløte  og har i mer frukt og bær.

Ønsker du heller å lage en sunn smoothie – så kan du lære å lage Olympiatoppens supersmoothie her.

Så krysser vi fingrene for at vi får like mye spennende underholdning også de neste OL-dagene.

Advertisements

Entry filed under: God fordøyelse, Idrettsernæring, Oppskrifter, Sunnhetstips. Tags: , , , , , , , , , , .

1-0 til Fedon? Spis smart – ny kokebok for idrettsutøvere

5 kommentarer Add your own

  • 1. Claude Marie  |  februar 25, 2010, kl. 8:28 am

    Hei, müslien høres veldig god ut!

    Spørsmål om sunn smoothie: Jeg liker å tilsette en kopp med nøtter (for eksempel usaltede valnøtter), litt kruskakli og gjerne kanel i frokost-smoothien (i tillegg til frukt, banan, juice og biola), for da varer mettheten faktisk helt til lunsj. Jeg tenker at nøtter gir sunt fett i smoothien. Er det riktig?

    Svar
  • 2. Lise  |  februar 25, 2010, kl. 9:36 am

    Hei Claude Marie!
    Ja, denne müslien er både sunn og god!

    Det høres godt ut å tilsette litt nøtter, krydder og kruskakli i smoothien. Nøtter inneholder en stor andel umettet fett, og det er gunstig i forhold til helse. Men pass på at det ikke blir for mye nøtter, for de inneholder også veldig mye kalorer…

    Svar
  • 3. Mathea  |  mars 1, 2010, kl. 3:25 pm

    Veldig bra tips, skal prøves!

    Har du noen forslag til hvilke 2 dl bær eller frukt det kan være? Som skal blandes i müslien?

    🙂

    Svar
    • 4. Lise  |  mars 2, 2010, kl. 7:30 am

      Så fint, Mathea!
      Nå på vinteren kan de to desiliterne med bær/frukt være f.eks banan, kiwi, appelsin, nøtter eller tørket frukt.
      Om sommeren når tilgangen på friske bær er noe større er det jo supert med bringebær, blåbær, jordbær, bjørnebær, solbær osv. Bare fantasien setter begrensninger.
      Håper det smaker!

      Svar
  • 5. Aurora  |  mars 10, 2010, kl. 8:09 am

    Grøss. Denne frokosten hadde gitt meg maaasse luft i magen, crazy banana blodsukker og jeg hadde vært sulten etter en halvtime.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: