Ferdigmat med god samvittighet

februar 18, 2010 at 10:33 am Legg igjen en kommentar

Av Torill

I høst skrev vi en artikkel om Nøkkelhullsmerkede produkter på det norske markedet etter at merkeordningen ble innført som en frivillig ordning i juni 2009. Nå, bare et drøyt halvår etter inneholder matvarehyllene et ganske så rikholdig utvalg. Du kan fint fylle det meste av måltidene dine med Nøkkelhullsmerket mat, både brød- og middagmåltidene. Til frokost kan du velge blant flere ulike brød og knekkebrød, med eller uten margarin, og diverse pålegg, pyntet med litt frukt eller grønt. Til drikke kan du velge blant diverse typer melk eller juice, og kanskje du vil avslutte med en yoghurt. Er du ikke glad i brød til frokost, kan du velge blant flere kornblandinger. Når du så kommer hjem etter en lang arbeidsdag og ikke er så lysten på å sette igang med middagslaging, kan du nå med god samvittighet ty til ferdige middagsretter, enten det er ferske eller frosne. 

Det jeg liker best med de Nøkkelhullsmerkede ferdige middagsrettene og suppene, er at de inneholder mye grønnsaker. Kravet for Nøkkelhull er hele 25g/100g rett, og det er i tillegg til eventuelle poteter! I tillegg er det maksimumskrav til mengde fett og salt, og da blir det jo faktisk ganske så bra 🙂

Her er noen av nyhetene jeg har funnet:
Fjordland har utvidet sitt utvalg av Nøkkelhullsmerkede produkter med serien «Et lett valg!». Dette er en hel serie bestående av 4 retter og 1 suppe. Her finner du en Indisk kylling- & linsesuppe, Kyllingfilet i tomatsaus med linser & blomkål, Kyllingfilet med ratatouille & naturris, Torsk i paprikasaus med potet- og kikertpurè & brokkoli, og Laks med byggris, urte-yoghurt & blomkål.
Fra før har Fjordland rettene Danske kalvefrikadeller med rødkål og poteter, Kyllingfrikassè og Oksekjøtt i saus med ertestuing og poteter.

Findus: rettene Kylling panang og Kylling basilikum er begge produkter i serien «Dagens deli». Kylling panang inneholder grønnsaker, kylling og ris i rød karrisaus. Kylling basilikum inneholder bl.a. fullkornspasta og grillet tomat i tillegg til kylling. For wokelskere har Findus også en wokrett som heter «Wok deli». Alle rettene skal tilberedes i stekepanne/wokgryte.

Vet du om andre nyheter, så gi meg gjerne et tips:-)

God, sunn ferdigmiddag!

Reklamer

Entry filed under: Diverse, Fett, Merking av matvarer, Nye produkter, Protein, Sunnhetstips. Tags: , , , , , , , , , .

Nytt nummer av Melkedråpen 1-0 til Fedon?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: