Hvor fersk er fisken?

januar 5, 2010 at 1:45 pm Legg igjen en kommentar

Av Kirsti

Har du som jeg lurt på hvor lenge det er siden den "ferske fisken" egentlig svømte i havet? Nå kan vi endelig spørre og få svar. Fra og med 1 januar i år skal  all fersk fisk stemples med fangst- og slaktedato .  

Merkekravet er et solid skritt for å sikre god informasjon om maten vi kjøper, og kan også bidra til å fremme enda bedre kvalitet i bransjen. Husk bare at ferskhet avhenger av mer enn hvor lenge det er siden fisken ble slaktet. Rett håndtering i etterkant, både når det gjelder hygiene, oppbevaring og temperatur, er minst like viktig. Bruk synet og nesen for å sjekke om den potensielle middagen holder mål. Har fisken klare øyne, nøytral lukt og glinsende skinn? Og er den "fast i fisken"?  På Matportalen.no kan du lese mer om hvordan du vurderer kvaliteten på fersk fisk. God middag!

Fra og med i år skal vi få vite når fersk-fisken ble slaktet

Entry filed under: Merking av matvarer. Tags: , , , .

Har du nyttårsforsetter? «Kumelk kan brukes i kreftvaksine»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 134 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggers like this: