Lette og gode dressinger

juli 15, 2009 at 10:14 am Legg igjen en kommentar

RMMESIDE[1]Av Lise

Nå på sommeren er det høysesong for salater og grillmat. Og en naturlig følgesvenn er en deilig dressing. De aller beste dressingene lager du selv, men noen ganger er det enkelt å bare plukke med en flaske fra butikkhyllen istedenfor.

En god dressing på salaten kan heve smaken, men også gi den mer kalorier enn du ønsker hvis du ikke er bevisst på mengden du bruker eller hvilken type dressing du velger.

Ønsker du en ferdigdressing er det mye å velge i. Leser du innholdsfortegnelsen kan du se hvor stor andel som kommer fra fett og hvor mange kalorier du får. Det finnes flere varianter som inneholder under fem prosent fett, noe som også gjør dem bedre kalorimessig. Dette vil være gode hverdagsvarianter, og det er flere ulike smaker å velge mellom som gjør variasjonsmulighetene store. Klikk.no har testet ferdigdressinger for innhold av fett og kalorier.

Velger du å lage dressingen selv kan dette også gi store variasjoner i kaloriinnholdet. Dressinger basert på olje og eddik kan raskt gi en kaloririk dressing. Hvis du vil lage en enkel og god hjemmelaget dressing som er mager vil jeg anbefale å bruke kesam, ekstra lettrømme, matyoghurt eller Cottage Cheese. Ha i litt hvitløk, sitron, hakkede urter, pepper eller annet krydder, og du får en god og mager hjemmelaget dressing som gjør det lettere å holde vekten. Her er oppskrifter på lettere dressinger.

For at ikke salaten skal bade i dressing, noe som verken er spesielt godt eller gunstig kalorimessig, bør du fordele dressingen godt. Et godt tips vil derfor være å helle på lite dressing og gi den et par minutter på å synke ned mellom grønnsakene før du løfter og blander ved bruk av en gaffel. Dette vil gjøre at du fordeler dressingen godt, bruker en mindre mengde og får like mye smak.

Reklamer

Entry filed under: Sunnhetstips. Tags: , , , , , .

Velg en fristende veikro i sommer Sunt kosthold like effektivt mot kreft som røykeslutt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds

Finn tidligere innlegg

Aktuelt fra Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 133 andre følgere

bloglovin
Blogglisten
Bloggurat

%d bloggere like this: